Uz nekoliko namirnica riješite se glavobolje u najkraćem roku

glavobolja
glavobolja

Uzrok glavobolje obično se osjeti kao posljedica predmenstrualnoga sindroma, gripe, prehlade, stresa, infekcija i bolova u leđima. Najčešće se javlja na području sljepoočnice, potiljka, tjemena i čela. Kako biste smanjili učestalost glavobolja ponekad se opustite, promijenite prehranu i češće vježbajte.

Voda: Jednostavno popijete čašu vode čim osjetite glavobolju i nastavite piti male količine kroz dan.

Led: Ako stavite hladan oblog na vaše čelo, bol će lagano splasnuti jer će sekrvne žile stisnuti te će se pojačati cirkulacija u tom području.

Vruća voda: Peškir natopljen u vruću vodu ili mlaz vruće vode može umanjiti bol uzrokovanu stresom. Toplina opušta mišiće koje su ukočeni i uzrokuju glavobolju.

Limun: On djeluje snažno protiv glavobolja jer je osvježavajuća namirnica koja opušta.

Iscijedite jedan limun u čašu i dodajte malo tople vode. Druga je opcija očistiti limun, napraviti gustu pastu od njega i mazati je direktno na čelo.

Bosiljak: Spominje se kao prirodni preparat za opuštanje mišića, što je korisno za liječenje glavobolje uzrokovane napetošću (tenzijske glavobolje). Stavite nekoliko listića svježeg bosiljka u šoljicu kipuće vode te nakon par minuta poslužite. Ulje bosiljka možete koristi kao sredstvo za masažu.

Kupus: Ova namirnica često može pomoći kod glavobolje. Stari recept glasi; uzmite list svježeg kupusa, malo ga izgnječite kako bi pustio sokove te koriste kao oblog.