Uspješno završena humanitarna akcija Pomozimo Renati Dragičević

humanitarna pomoć, Tovarnik, humantarne akcije i apeli, Humanitarna akcija, renata dragičević

Hrabra i vrijedna majka troje male djece, Renata Dragičević iz Tovarnika, prošle je godine teško oboljela od karcinoma dojke i trenutačno se liječi kemoterapijama te se bori s teškim životnim uvjetima u nedostatku materijalnih sredstava, zbog čega je organizirano nekoliko humanitarnih akcija.

Do nedavnog odlaska na bolovanje bila je jedina zaposlena u obitelji koju čine još suprug i troje djece. Uza sve to je i izvanredno studirala.
Zbog visokih troškova liječenja, Renatina je obitelj sve to financijski teško podnosila. No, Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Osijek organizirali su 17. siječnja 2016. maraton Osijek-Tovarnik simboličnog naziva "Utrka za Renatu".
U svrhu pomoći Renati i njezinoj obitelji rukometni klub iz Iloka organizirao je 23. siječnja humanitarni rukometni turnir.

Humanitarnom zabavom "Valentinovo za Renatu", koju su 30. siječnja organizirali Udruga žena i Lovačka udruga Vepar iz Tovarnika, uspješno je završena je humanitarna akcija „Pomozimo Renati Dragičević".
Ukupno je prikupljeno 158.000,00 kuna, što će pomoći Renatinom daljnjem liječenju, kao i završetku obiteljske kuće koja se trenutno uređuje.
Ponosni smo što smo u tako kratkom roku uspjeli potaknuti naše Tovarničane i veliki broj ljudi diljem Hrvatske. Svim ljudima dobre volje i velikoga, humanoga srca, možemo samo reći: Hvala Vam svima od srca! A Renati želimo uspješno izliječenje i svako dobro!