Unutrašnjost vaše torbe prljavija je od WC školjke, a može se vrlo lako očistiti

torba, prljavština

Ženske torbe slove kao jedan od prljavijih predmeta, s obzirom na sve stvari koje se drže u njima. Od ruža za usne i druge šminke pa sve do hrane. Vrlo jednostavno se čiste, a to bi trebalo raditi što češće.

Britanska tvrtka Initial Washroom Hygiene napravila je istraživanje kojim je otkrila kako velik broj žena nikada ne čisti unutrašnjost svoje torbe, a neki kažu kako je prljavija i od zahodske školjke. Upravo zbog toga, ona je plodno tlo za razvoj brojnih bakterija.

Torbu bi zato trebalo s vremenom čistiti i to vrlo detaljno. Prvo je potrebno isprazniti sav sadržaj torbe, torbu okrenuti na drugu, unutarnju stranu, usisati razne mrvice koje su se skupile na dnu, a potom pobrisati sve krpicom koja je umočena u smjesu koju čine vruća voda i sapun, piše Večernji.hr.

Pažnju posvetite kožnim dijelovima koje treba odmah prebrisati suhom krpom kako ne bi ostale mrlje.

Torbu je najbolje odmah posušiti sušilom za kosu ili je jednostavno staviti na sunce. Ako se iz torbe širi neugodan miris, u nju se može preko noći staviti otvorena vrećica praška za pecivo ili pak sode bikarbone kako bi se upila vlaga, ali i kako bi neutralizirala mirise.