Ubacite ovih šest namirnica i riješite se opasnih masnoća

Ubacite ovih šest namirnica i riješite se opasnih masnoća
Masnoće koje ne možemo "uštipnuti" mogu dovesti do kardivaskularnih i brojnih drugih bolesti pa je preporučljivo paziti na prehranu i riješiti ih se - što prije i zauvijek.

Uz jednostavne promjene na jelovniku možete jako puno učiniti za svoje zdravlje. Osim što ćete reducirati viscelarne masnoće, zdrave prehramebne navike odrazit će se u pozitivnom smislu i na vaš fizički izgled i na psihičko stanje. Imat ćete više energije, jasnije razmišljati, a koža i kosa će blistati.

Zdrav način prehrane podrazumijeva pet porcija voća i povrća dnevno, konzumaciju domaćeg svježeg sira i ostalih mliječnih prerađevina, hladno prešanog ulja i sjemenki.

Veliki naglasak treba staviti i na vlakna. Konzumacija 10 grama vlakana dnevno reducira viscelarne masnoće za 3,7 posto u periodu od pet godina.

Vlakna pomažu da dulje ostanemo siti i čuvaju zdravlje probavnog sustava. Preporučena količna vlakna za odraslu osobu je 30 grama na dan, no u prosjeku unesemo tek 18 grama vlakana.

Ovo su namirnice koje obiluju vlaknima i trebalo bi ih uvrstiti u svakodnevnu prehranu:

batat
grah
grašak
banane
sjemenke lana
bademi
Zdrava prehrana uključuje i barem dvije litre vode dnevno te davanje prednosti sezonskim, lokalnim namirnicama, pripremljenima na štojednostavniji način.