Tri najčešće pogreške pri pranju kose zbog čega nam kosa nije bujna, sjajna i zdrava

pranje kose

Međutim, ako se kosa njeguje na pogrešani način, nismo puno postigle. Pritom nije riječ samo o vrsti proizvoda koje koristimo jer griješiti možemo i tijekom sasvim uobičajene rutine. Zato se pogreške mogu pronaći već prilikom prvog nanošenja šampona, piše miss7.24sata.hr.

1. Kosu peremo u lošim uvjetima Osim što prilikom pranja kose možda i prečesto nanosimo šampon i još je k tome prečesto u tjednu peremo, još je jedna velika greška pranje pretoplom vodom. Naime, kosa se na temperaturi od 38 stupnjeva oštećuje i puca. Zato se preporuča da se kosa od šampona ili od regeneratora ispire hladnom vodom ili barem na temperaturi nižoj od spomenute. Rezultat će biti zdrava i sjajna kosa.

2. Stiliziramo kosu dok je mokra Kosa i tjeme nježno su područje, osobito pri dodiru s vodom. Budući da se sastoje od više slojeva, gornji prilikom pranja postaje osjetljiv na dodir i vrućinu. Zato se ne preporuča niti češljanje mokre kose, baš kao ni stiliziranje gelom, sprejem ili sličnim preparatima. Četku se savjetuje koristiti na suhoj kosi, što znači i netom prije pranja jer pritom možemo koristiti i više ulja za raščešljavanje bez brige o tome hoće li nam kosa ostati masna.

3. Koristimo previše proizvoda za njegu Iako je maska ili pak ulje za kosu izuzetno preporučljivo, s njima se ne treba pretjerivati. Osobito je to štetno kad sve preparate odlučimo koristiti isti dan pri čemu to za vlasište i kosu može biti previše. Ako baš ne možemo bez regeneratora i primjerice ulja, stručnjaci predlažu da svi proizvodi budu barem iz iste linije. Osim toga, oni se nanose tek na vrhove pa tako barem vlastište može odmoriti.