Tri jednostavna načina da se riješite žgaravice

neugodni plinovi, nadutost,  intolerancija laktoze, adultna hipolaktazija, laktoza, Eliminacijska dijeta, alergija, alergija na hranu, žgaravica, lijek, problemi, žgaravica, lijek, žgaravica, jelo, žvaka, žvakaće gume, žvakanje, žgaravica, žgaravica, lijek, nadutost, smanjuje nadutost, stomak, žgaravica, lijek, žgaravica, lijek, Drevni lijek, žgaravica, žene, rađanje, žgaravica
Osjećaj žarenja nastaje uslijed povrata (refluksa) želučanog sadržaja u jednjak. Najbolji način borbe protiv žgaravice je pokušati promijeniti prehrambene navike i općenito stil života.

Izbjegavajte ljutu hranu, citrusno voće, češnjak, gazirana pića, jako začinjenu hranu i umak od rajčice te masnu hranu, čokoladu, jake čajeve, kavu i alkohol.

Tog neudgodnog osjećaja možete se riješiti uz pomoć "prirodnih lijekova". Evo koji su to...

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu gotovo uvijek imamo u svojoj kućnoj ljekarni, a pomoći će i kod žgaravice. Soda bikarbona je prirodni antacid. Promiješajte malo ovog bijela praha u čaši vode i to popijte. Gotovo trenutno ćete osjetiti olakšanje.

Jabučni ocat

Jabučni ocat regulira razinu pH u tijelu. Svakodnevnim uzimanjem male doze jabučnog octa, možete stvoriti alkalnu sredinu u organizmu koji održava stabilnu razinu pH. To će neutralizirati kiselinu u želucu i spriječiti pojavu žgaravice.

Čaj

Čaj od kamilice i đumbira pomoći će da se riješite neugodnog osjećaja pečenja i žarenja, a osim što pomaže u jačanju imuniteta, đumbir će pomoći i kod smirivanja osjećaja mučnine i nadustosti.

Vecernji.hr