FOTO  Testirani i prvaci Hrvatske u malom nogometu

testiranje
Suradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su s testiranjem vrhunskih sportista i u Hrvatskoj, počevši od aktualnog prvaka Hrvatske, Malonogometnog kluba Novo Vrijeme Apfel.

Ovaj trofejni klub u Hrvatskoj malonogometnoj ligi, s tradicijom od osamdesetih godina prošlog stoljeća, danas drži prvo mjesto u Prvoj malonogometnoj ligi Hrvatske, tri kola prije doigravanja za prvaka. Najveći uspjeh kluba je ostvaren prošle godine, kada je u Elitnom krugu UEFA Futsal Lige prvaka, prošao prvo pretkolo, a u drugom kolu, održanom u Lisabonu, izgubio.

Igrače ovog prestižnog hrvatskog malonogometnog kluba su testirali suradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, kao i prof. dr Marin Ćorluka, gostujući profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG, s FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

S današnjim testiranjem smo započeli testiranje igrača u Hrvatskoj, pošto smo upravo zaokružili bazu podataka iz Bosne i Hercegovine. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG radi na formiranju baze podataka igrača i klubova malog nogometu u regiji, pri čemu posebnu pozornost dajemo klubovima koji igraju kvalifikacije zanatjecanja u Europi. Podaci će kasnije poslužiti za dalja naučna istraživanja, a igrači će imati detaljan uvid u karakteristike svog metabolizma", kazao je mr Ivan Vasiljević.