Super test otkriva muče li te gljivice, a da toga nisi svjestan

bol u stomaku
Od nadutosti do nedostatka energije, lošeg imuniteta, probavnih smetnji i smanjenog libida - brojne su tegobe čiji uzročnik može biti kandida. Pod time se misli na Candidu Albicans, kvaščevu gljivicu koja se prirodno nalazi u našem organizmu, no pod kontrolom je drže dobre bakterija. Ako dođe do remećenja sustava, kandida se može nekontrolirano razmnožavati i tu počinju problemi.

Pročitajte sljedeće simpotome i ako odgovorite pozitivno na više od šest pitanja , tada vjerojatno imate problema s kandidom te se možete posavjetovati sa svojim liječnikom te odabrati neke prirodne metode liječenja.

Tjelesna težina mi često varira

Nakon obroka osjećam veliku nadutost

Svaki dan jedem barem jednu od ovih namirnica - kruh, tjestenina, šećer, riža, kekse

Na noktima imam bijele točkice

Oči su mi suhe i peckaju

U protekloj godini uzimao sam antibiotike

Nakon jela mi se često javlja žgaravica

Često imam neurednu probavu (od proljeva do zatvora)

Kod osjećaja gladi javlja mi se slabost i razdražljivost

Na jeziku imam bijele naslage

Noge i ruke su mi često hladnije od ostatka tijela

Na vlasištu imam perut

Česti imam vrtoglavicu

Pojavljuju mi se gljivice na nogama/vagini

Često kašljem

Imam neravnotežu hormona (štitnjače, spolnih)

Test treba obaviti ujutro, prije pranja zubi ili ispijanja vode. U ispranu čašu natočite obične vode te potom pljunite u čašu. Čašu potom ostavite na ravnoj površini i nakon 15 minuta promatrajte što se događa - ako je slina ostala na površini ili se otopila, tada je sve u redu. No, ako je voda postala mutna, u njoj se vide trake koje se spuštaju prema dolje ili ako je slina otišla dolje, tada vjerojatno imate previse kandide u tijelu.

Ako imate problema s kandidom, pogledajte neke od alternativnih, odnosno prirodnih načina koji ograničavaju i uništavaju infekciju kandidom.

24sata.hr