Strava: Poželio veći penis - ubrizgala mu silikon, a on potom umro!

Kasia Rivera (34) iz New Jerseya, uhićena je zbog toga što je, lažno se predstavljajući kao doktorica, ubila Justina Streeta (22) ubrizgavši mu silikonsku injekciju u penis, prenosi Daily Mail.

Justin je, naime, posjetio Kasiu zbog povećanja penisa, ali je sljedećeg dana umro uslijed stvaranja ugruška u plućima, a forenzičari su utvrdili da je smrt nastupila zbog silikonske embolije.

Rivera je optužena za neovlašteno prakticiranje medicine i ubojstvo iz nehaja, a određena joj je jamčevina u iznosu od 75.000 dolara.

Crno tržište silikonskih zahvata

Iako se silikonske injekcije sve više koriste za povećavanje dijelova tijela, posebice stražnjice, jedina upotreba medicinskog silikona u kozmetičke svrhe koju je odobrila Uprava za hranu i lijekove jest ubrizgavanje botoksa u dio lica oko očiju.

Uživa u povećanju grudi - čak i po cijenu života!

Ipak, unatoč zabrani, nedozvoljena upotreba od strane nekvalificiranih "doktora" cvjeta na crnom tržištu, gdje su takvi zahvati višestruko jeftiniji.

Iako se vjeruje da su neželjeni efekti rijeti, u nekim slučajevima silikon ipak može ući u krvtok i rezultirati potencijalno fatalnim ugruškom u srcu, mozgu ili plućima.

javno.hr