FOTO/VIDEO  Strahovita ispovijest djevojke koja je alergična na vodu

alergicna na vodu

No ako ste alergični na vodu poput Alexandre Allen, život tada postaje iznimno kompliciran.

Alexandra Allen kao mala je htjela postati morski biolog i živjeti na brodu. Njezini planovi promijenili su se kad je navršila 12 godina. Tada je Alexandra dobila prvu alergijsku reakciju, nakon plivanja u hotelskom bazenu.

- Sjećam se da sam sjedila u kupaonici i borila se sama sa sobom da se ne češem jer će situacija postati još gora ako moja majka uskoro ne donese antihistaminik.

U početku, njezini su roditelji vjerovali da je alergična na klor ili nešto drugo iz bazena, no simptomi su se ponovno pojavili nakon plivanja u kristalno čistoj vodi. Dermatolozi i mnogi drugi stručnjaci uvidjeli su da je dobila osip od vode - to nije striktno alergija, no događa se toliko rijetko da je dosad u medicinskoj literaturi zabilježeno takvih samo 50 slučajeva. Najčešće se javlja u pubertetu i pogađa sve više mladih djevojaka.

Kupanje nije jedina stvar koja muči ovu 17-godišnjakinju. Kiša, snijeg, znoj, suze, ali i vlaga u zraku, mogu izazvati velike probleme. Alexandra Allen postala je vegetarijanka kako bi reducirala masnoću kože. No sve što napravi nije dovoljno dobro - bolest je degenerativna i svaki put je situacija sve gora i gora, toliko da bi joj jednog dana i ispijanje vode mogao postati problem.

Ipak, cijela ova situacija ne sputava Alexandru Allen da uživa u životu. Ona je iz teške situacije izvukla samo ono dobro.

- Barem nisam alergična na pse. Uostalom, nikad više ne moram prati suđe - šali se Allen.