Što donosi ispijanje dvije čaše tople vode dnevno?

Što donosi ispijanje dvije čaše tople vode dnevno?

Dokazano je da pijenje tople vode na prazan želudac ima mnogobrojne pozitivne učinke na zdravlje. Voda je najvažnije piće za ljude i trebali biste piti barem osam čaša vode dnevno, s tim da bi vam prva i zadnja trebala biti topla voda za bolje zdravlje, piše msn.com.

Zaustavlja zatvore

Zatvori su česti problemi želuca koji nastaju zbog nedostatka vode, a pijenje tople vode zaustavit će nastanak zatvora i probavnih smetnji.

Pospješuje cirkulaciju krvi

Topla voda maknuti će iz vašeg sustava sve naslage masnoće. Također će izbaciti sve štetne i toksične tvari, čime ć se poboljšati cirkulacija krvi.

Pomaže u gubitku kilograma

Topla voda povisuje tjelesnu temperaturu i brzinu vašeg metabolizma, što dovodi do bržeg sagorijevanja kalorija i gubitka kilograma. Za još brže rezultate možete u toplu vodu staviti malo limunovog soka. Limun kontrolira glad, što znači da ćete manje jesti.

Zaustavlja prerano starenje

Štetne i toksične tvari u tijelu su zapravo uzrok bržeg starenje, a i zbog njih ste više skloni raznim bolestima i prehladama. Topla voda izbacuje štetne tvari iz tijela i oporavlja kožne stanice.

Bolje spavate

Pijenje tople vode prije spavanja smirit će vam živce i potpuno vas opustiti. Tako ćete lakše zaspati i bolje spavati, bez buđenja usred noći. Ujutro kada se probudite osjećat ćete se svježe i odmorno.

Smanjuje bolove

Topla voda smanjuje menstruacijske bolove i bolove u mišićima. Također smanjuje broj grčeva i pomaže s bolovima u želucu općenito.