Stalno vam smrdi iz usta? Da, zvuči grozno, ali nikada ne bi pomislila da su ovih pet stvari glavni krivci

bijeli zubi, voće, blistav osmijeh, loš zadah, pranje zuba, pranje zuba, neugodan miris, usta, izbjeljivanje, zubi, bijeli zubi, zubi, bijeli zubi, izbjeljivanje, bijeli zubi, bez paste, prirodni načini , osmijeh, zubi, neprijatelji, zubi, izbjeljivanje, hrana za jelo, loš zadah, rješenje, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zubi, bijeli zubi, četkice, opasnosti, loš zadah, recept, rješenje, zubi, bijeli zubi, trikovi, besplatni trikovi, zubno meso, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zdravlje, loš zadah, Uzroci, istraživanje, znakovi, tijelo, što otkrivaju, razlog, četkica za zube, kokosovo ulje, loš zadah, dah, loš zadah, usta, zubar, zubarska ordinacija, zubarka, prirodni antibiotici, antibiotici, biljni antibiotici, želudac, loš zadah, jezik, Mostar, zubar, zubi, BIH, zadah, loš zadah
...prenosi Net.hr.

Bakterije se tada više množe pa uzrokuju neugodan miris iz usta koji se lako rješava pranjem zubi i čašom vode s malo meda i limuna.
No, ako te stalno muči neugodan zadah, a ne pušiš, ne jedeš tonu češnjaka i redovito pereš zube, možda je razlog nešto od ovoga:

Kamenje u krajnicima

Američki nacionalni centar za biotehnologiju otkrio je da 75 posto bolesnika s visokom koncentracijom sumpora u ustima ima kamenje u krajnicima. Ono je zapravo mješavina bakterija i ostataka hrane koja se taloži u stražnjem dijelu grla, odnosno skuplja se u krajnicima.

Rješenje za ovo je, dakako, redovita higijena zuba i usne šupljine što podrazumijeva četkanje i korištenje zubnog konca. Također, dobro je s vremena na vrijeme progrgljati malo sode bikarbone otopljene u vodi kako bi se usta dezinficirala.

Žvake i bomboni za osvježavanje daha

Toga nismo svjesni, ali oni sadrže puno šećera za kojim su bakterije potpuno lude. Žvake i bomboni su super za trenutačno maskiranje zadaha, ali ne i na duge staze. Osim četkanja zubi, četkaj i jezik na koji je također plodno tlo za ostatke hrane i bakterije.

Svjež zrak

Možda zvuči čudno, ali Reader's Digest kaže da previše hladnog zraka zimi isušuje usta i pogoršava dah.

Tonzilitis

Tonzilitis je upala krajnika obično uzrokovana bakterijom streptokokom. Možda je najbolje rješenje ukloniti oba krajnika.

Pretilost

Istraživači sa Sveučilišta u Tel Avivu otkrili su da je pretilost usko povezana s halitozom - konstantnim lošim zadahom čiji je uzročnik apneja u snu, teško disanje i konzumiranje nezdrave hrane. Ako si primijetila da netko ima problema sa zadahom, suptilno mu to napomeni.

Iako se čini nepristojnim, možda stvar nije samo u nehigijeni zubi.