Šokantno: Novi trend među mladima je pušenje alkohola!

alkohol, pušenje, mladi, alkohol, trend, piće, smrt
Opasnost leži u brzom opijanju, a nije jasno niti koliko ćete se opiti. "Ne postoje studije i ne znamo kakve su dugoročne posljedice, a to posebno zabrinjava", izjavila je Kirsten Hawkins voditeljica adolescentske medicine u sveučilišnoj bolnici MedStar Georgetown u Washingtonu.

Mladi često dolaze na lude ideje, jedna od njih je svakako i pušenje alkohola, novi, ali opasan trend koji se pojavio među tinejdžerima. Naime, svoje sobe pretvaraju u labaratorije i podrume da bi što brže došli do stanja pijanstva. Pomoću pumpi po suhom ledu prskaju alkohol i pokušavaju udahnuti isparavanja, a posljedice udisanja mogu biti više nego opasne.

Profesor Timothy Dougherty iz Philadelphije upozorava isparavanja odmah idu u krvotok, potom odlaze do mozga, a sve to događa se brzo. Zbog toga se javljaju problemi jer alkohol ide izravno u mozak čime se zaobilaze uobičajene metode kojima ga tijelo obrađuje.

Gaylord Lopez, direktor Toksikološkog centra Georgia u Atlanti usporedio je udisanje alkohola sa cjelovečernjim opijanjem u sekundi, a time se stvaraju rizici predoziravanja alkoholom. Ova metoda može izazvati i trovanje što potencira oštećenje mozga.

Od predoziranja alkoholom ljudski se organizam inače brani povraćanjem, ali u ovom slučaju alkohol zaobilazi trbuh i jetru pa ne postoji učinkovit način da ga se eliminira iz organizma. Nema niti načina kojim bi se utvrdila količina konzumiranog alkohola pa neki mladi posežu za ovom metodom kako bi mogli voziti dok drugi vjeruju da time neće u organizam unijeti dodatne kalorije.

dnevno.hr