Snizite krvni tlak uz pomoć smokvi

smokva
smokva
... vitamina i minerala i njihova upotreba u ljekovite svrhe ima dugu povijest.

Prirodni šećer

Smokve su voće koje ima jedinstven, sladak okus i teksturu, pune su hrskavih sjemenki. Svježe smokve su delikatne, zato se često suše i od njih se prave džemovi i slatka

Bogate su prirodnim šećerima, mineralima i upijajućim vlaknima. Minerali koji prevladavaju u ovom voću su kalij, kalcij, magnezij, željezo i bakar. Vrlo su bogat izvor antioksidanata, vitamina A i K te pospješuju opće zdravlje organizma.

Smokve se preporučuju kao djelotvorno, prirodno laksativno sredstvo zbog količine vlakana koju sadrže. Većina nas u ishrani koristi veće količine natrija koji vodi do nedostatka kalija, a neravnoteža između ova dva minerala može dovesti do povišenog krvnog tlaka. Ishrana bogata svježim voćem i povrćem, među kojima su i smokve, prirodnim putem podiže nivo kalija i time utječe na snižavanje krvnog tlaka.

Dobre bakterije

Zbog dijetalnih vlakana, smokve mogu biti sjajna poslastica ukoliko ste na dijeti i želite izgubiti koji kilogram. Hrana bogata vlaknima osigurava osjećaj sitosti te spriječava glad i želju za slatkišima. Smokve pored toga sadrže i prebiotike koji podržavaju već postojeće dobre bakterije u organizmu i time potiču dobro zdravlje probavnog sistema.

Ovo je voće bogato kalcijem, mineralom koji održava dobro zdravlje kostiju. Količine kalija koje se u njima nalaze mogu spriječiti izbacivanje kalcija putem urina uzrokovanih većom količinom soli. Sve to smanjuje rizik od nastanka osteoporoze.