Smrtonosna zaraza ipak ne vreba iz krastavaca?

Strani mediji javili su kako je život izgubila i prva žrtva izvan Njemačke. Riječ je o ženi staroj oko 50 godina iz Švedske, koja se zarazila tijekom puta u Njemačku. Preminula je nakon samo dva dana od dolaska u bolnicu, prenosi net.hr.

Čini se kako izvor opasne zaraze ipak ne vreba iz krastavaca uvezenih iz Španjolske, piše njemački Bild. Naime, najnoviji rezultati laboratorijskih ispitivanja pokazali su kako se tip E. coli koji je pronađen u krastavcima ne podudara s tipom O104 koji je pronađen nakon analize stolica pacijenata.
U Njemačkoj preminulo čak 15 ljudi

Nove osobe preminule su od posljedica zaraze bakterijom Escherichiom coli i u Njemačkoj se tako broj žrtava popeo na 15. Posljednji je preminuo 75-godišnji muškarac.

Dosad je bakterijom EHEC zaraženo oko 1.400 osoba. Broj oboljelih u Hamburgu, a ima ih 488, navodno se smanjio, no u drugim njemačkim regijama zaraženih je sve više. U pokrajini Sjeverna Rajna zaraženo je 85 osoba, a u Mecklenburg-Vorpommernu 84, javlja net.hr.

Vlasti upozoravaju da se u Sjevernoj Njemačkoj još uvijek ne smiju jesti rajčice, krastavci i salata na kojima je otkrivena opasna bakterija koja je do sada usmrtila ukupno 16 osoba.

Inače, najmlađa žrtva E. coli Njemica je Katarina D., koja je preminula u 24. godini, no većina ih je starija od 70 godina. Najstarija preminula bila je 91-godišnjakinja.