Sitnica na licu otkriva je li nečiji osmijeh iskren ili nije

Sitnica na licu otkriva je li nečiji osmijeh iskren ili nije
zbunjenosti ili može biti riječ o udvornom smijehu. Je li nečiji osmijeh iskren otkriva sitnica na licu uočljiva u nekoliko sekundi

Djeca se smiju znatno češće od odraslih: prosječno dijete nasmije se 300 do 400 puta dnevno u usporedbi s odraslim koji se nasmije samo 15 do 20 puta dnevno.

"Je li nečiji osmijeh iskren otkriva sitnica na licu uočljiva u nekoliko sekundi"

Smijeh se rabi kao signal pripadnosti nekoj grupi - on signalizira prihvaćenost i pozitivne interakcije s drugima. Smijeh se ponekad doživljava zaraznim, a smijeh neke osobe može izazvati smijeh u drugih kao pozitivnu povratnu spregu. Proučavanje humora i smijeha te njihovih psiholoških i fizioloških učinaka na ljudsko tijelo zove se gelotologija. Pročitajte i 5 "čudnih" činjenica o smijanju koje ne znate.

A kako znati je li nečiji osmijeh iskren ili nije? To otkriva sitnica koju na nečijem licu može uočiti u svega 3 sekunde. Naime, kod osobe koja se iskreno smije, bore se pojave i oko usana i očiju. Kada je osmijeh forsiran, odnosno lažan, bore se pojave samo oko usana.
Također, kada osobu obuzmu snažni, iskreni osjećaji, oči joj se navlaže i mora gutati više sline. Ako ijedne od ovih stvari nema, to znači da osjećaji i osmijeh osobe nisu iskreni.

zadovoljna.hr