Sezona je ljubičastog voća i povrća – prirodnog lijeka protiv starenja

voće, povrće, starenje, šljive, Suhe šljive, laksativni učinak, ljekovita svojstva, ljekovita djelovanja , šljive, zdravlje

Prilikom sljedećih nekoliko posjeta tržnici posebnu pažnju obratite na sezonsko voće kao što su šljive i grožđe, ali i na bogatu ponudu povrća koju čini cikla, patlidžan, crveni kupus, ljubičasti luk i crne masline.

Tajna ljubičastog, plavog i tamnocrvenog voća i povrća leži u činjenici da je prepuno antioksidansa - spojeva koji naš organizam čiste od slobodnih radikala i na taj način sprječavaju propadanje stanica i štite nas od starenja.

Znanstvenici kažu da što je plod tamniji, ima više antioksidansa, a sve voće i povrće s ljubičastim pigmentom sadrži flavonide koji kontroliraju krvni tlak i jačaju naš imunitet.
Mnogima omiljena jesenska namirnica zasigurno je grožđe. Konzumirate li crno znajte kako organizmu činite veliku uslugu jer ono detoksificira i čisti organizam te potiče mršavljenje, a u njemu se nalazi i mnoštvo minerala, vlakana i proteina.

Šljive biste također trebali konzumirati, posebice ukoliko patite od problema s koncentracijom ili imate manjak kalija čiji nedostatak uzrokuje umor organizma.
Zato se potrudite da barem u sljedećih nekoliko tjedana iskoristite ljubičaste i plave nijasne te svom jelovniku dodate malo boje koja vam jamči zdravlje, ali i mladolik izgled.

Izvor: gloria.hr