S ovim kombinacijama čajeva dobit ćete idealni zimski napitak

zeleni caj
Topli napitci zbog same svoje temperature na kratko zagrijavaju organizam što vraća tijelo na njegovu "radnu" temperaturu i stvara osjećaj ugode.

Mogu ublažiti upalne procese u ždrijelu, a konzumacijom prokuhane vode smanjuje se rizik od bakterijskih infekcija koje vrebaju zimom oslabjeli organizam, piše Ordinacija.hr

Topla tekućina potiče cirkulaciju, podiže krvni tlak, potiče lučenje probavnih sokova i time pospješuje probavu, rastapa sluz u dišnim putevima, grlu i ždrijelu i olakšava iskašljavanje.

- Biljne popare, odnosno čajevi od ljekovitog bilja mogu i specifično djelovati na određeni organski sustav u tijelu, dok napici od sušenog voća svojom aromom mogu djelovati na raspoloženje i opće stanje organizma.", pojasnila je Tena Niseteo, dipl.ing.preh.teh., nutricionistica.

Nije nužno ograničiti se na samo jednu vrstu čaja, napravite funkcionalni zimski napitak po svom ukusu: pomješajte zeleni čaj i čaj od mente uz dodatak pola cijeđenog limuna. Za one koji vole malo slađe jedna žlica meda bit će dovoljna.