Riješite zauvijek probleme s hemoroidima

S ovim problemom suočava se gotovo polovina svjetske populacije starije od trideset godina.

Šuljevi ili hemoroidi su prošireni krvni sudovi u rektalnom području. Mogu biti unutrašnji (nalaze se u rektumu) ili vanjski (lokalizirani ispod sluzokože anusa). Postoje četiri stadija ove bolesti. U početnoj fazi prisutni su bol, svrbež i peckanje u području anusa. Kasnije dolazi do krvarenja i prolapsa hemoroidalnih čvorova.

Pacijenti se uglavnom javljaju liječniku kada je bolest već u poodmakloj fazi. Ovisno o stadiju u kojem se hemoroidalna bolest nalazi, primjenjuje se odgovarajući postupak liječenja.
Metode liječenja hemoroidalne bolesti

Metode liječenja hemoroida se dijele na kirurške i nekirurške. U početnoj fazi razvoja bolesti primjenjuju se nekirurške metode liječenja putem sklerozantne terapije ili postavljanjem elastičnih ligatura. Simptomi ove bolesti u prvom stupnju se mogu ublažiti reguliranjem prehrane i promjenom načina života.

Hemoroidalna bolest od drugog do četvrtog stupnja mora se liječiti kirurškim putem. Do prije nekoliko godina klasični postupak operacije hemoroida pri kome se uklanjaju hemoroidalni čvorovi bio je jedini način kirurškog liječenja ove bolesti.

Kako se klasičnim postupkom ne uklanja uzrok nastanka problema, nije rijedak slučaj da se nakon određenog vremena hemoroidi opet pojave. Razvojem THD metode operacije hemoroida ovaj problem je riješen.
THD metoda trajno rješava probleme s hemoroidima

Danas se u svijetu problem s hemoroidima najčešće rješava THD operativnom metodom. Ova metoda liječenja hemoroidalne bolesti kod nas je dostupna već nekoliko godina. Zahvaljujući ovoj metodi problem s hemoroidima se može trajno riješiti, jer se ovom metodom djeluje na uzrok nastanka hemoroidalne bolesti.

THD metoda operacije hemoroida bazira se na podvezivanju arterija na ulasku u arterijsko - venske šantove, kroz koje krv dospijeva u hemoroidalne vene.

Podvezivanjem arterija onemogućava se da krv dospije do hemoroidalnih čvorova. Oni se vremenom povlače i trajno nestaju.

Ova metoda je minimalno invazivna. Operacija hemoroida THD metodom se izvodi u lokalnoj anesteziji. Postoperativni period je jako kratak.

Već tri dana nakon operacije hemoroida THD metodom pacijent se može vratiti uobičajenim aktivnostima. THD metoda je daleko efikasnija u odnosu na klasičnu metodu operacije hemoroida.

Izvor: krenizdravo.com