Regionalno poznati prof.dr. Slaven Kokić ponovno u Poliklinici Vitalis u Mostaru

Poliklinika Vitalis ,  prof.dr. Slaven Kokić, Poliklinika Vitalis

Poliklinika Vitalis je prepoznala nedostatak liječnika endokrinologa i dijabetologa u ovoj regiji, te 2. lipnja u tu ustanovu dolazi poznati dr. Slaven Kokić.
Dr. Kokić je jedan od vodećih znanstvenika u Hrvatskoj. Predsjednik je Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma. Dugogodišnji Sveučilišni profesor i suradnik ostalih regionalnih bolničkih centara u Hrvatskoj i Sloveniji. Pregled endokrinologa je subspecijalistički pregled koji se sastoji od anamneze i fizikalnog pregleda s posebnim naglaskom na moguće promjene koji su tipične za poremećeni rad pojedine žlijezda.

Endokrinološki pregled trebate kako bi provjerili radi li se kod Vas o poremećaju žlijezda s unutarnjim lučenjem u koje spadaju hipofiza, štitnjača, doštitne žlijezde, gušterača, nadbubrežne žlijezde te spolne žlijezde (jajnici u žena, testisi u muškaraca) tj. kada postoji sumnja ili je dokazano da jedna od gore navedenih žlijezda ne radi dobro zbog nedostatne ili prekomjerne hormonske aktivnosti. Pregled je potreban i ako postoji sumnja ili je dokazana osteoporoza, ako imate poteškoća zbog prekomjerne ili nedostatne tjelesne težine, ako se uz dosadašnje lijekove ne osjećate dobro ili kao kontrolni pregled.

Kako se pripremiti? Preporučuje se donijeti nalaze prethodno učinjenih pretraga i podatke o lijekovima koje eventualno uzimate kao i o podatke o bolestima u obitelji.
Pregled dijabetologa je subspecijalistički pregled koji se sastoji od iscrpne anamneze (razgovora s bolesnikom o nastanku tegoba) i fizikalnog pregleda po svim sustavima. Svrha je postaviti dijagnozu i ako je bolest poznata od ranije provjeriti odgovara li stvarnom stanju, evaluirati metaboličku regulaciju i dosadašnju terapiju i provjeriti ima li već kroničnih komplikacija, koji su sustavi i koliko zahvaćeni te postoje li paralelno i druge bolesti koje mogu bitno utjecati na stanje organizma i terapijski izbor. Da biste potvrdili ili isključili dijagnozu šećerne bolesti i dobili sve potrebne smjernice za liječenje, a nakon pojave simptoma šećerne bolesti ili samo sumnje na bolest, najčešće na prijedlog liječnika obiteljske medicine ili internista.
Što obuhvaća pregled dijabetologa? Nakon anamneze i fizikalnog pregleda te uvida u dostupnu dokumentaciju i laboratorijske nalaze donosi se novi terapijski plan uz osnovne informacije bolesniku o stanju njegove bolesti, prognozi, načelima dijabetičke prehrane i dogovor o kratkoročnim i dugoročnim ciljevima.

Kako se pripremiti? Za dijabetološki pregled nije potrebna posebna priprema, ali kako su uz pregled redovito potrebne i druge pretrage (laboratorijske, EKG, ultrazvuk trbušnih organa i sl.), dobro je pri dolasku na pregled biti natašte.

Za više informacija ili narudžbu kontaktiraje 036/310-210, Poliklinika Vitalis, Mepas Mall 6. kat Mostar

Polikliniku Vitalis uskoro možete pronaći na novoj adresi (Vukovarska bb) u vlastitoj zgradi na četiri etaže i s još više usluga koje će nuditi.