VIDEO  Prof. dr. sc. Nikica Gabrić gostovao u emisiji „Dobar, loš, zao“

Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, nikica gabrić
Bilo je puno riječi o oftalmologiji, a gospodin Gabrić je rekao da se danas mogu raditi čuda na operacijama očiju zahvaljujući znanstvenicima i stručnjacima koji su izmislili sve aparate sa kojima se rade operativni zahvati. Zahvaljujući tome 95 % ljudi koji nose naočale mogu se danas podvrgnuti operacijama koje im mogu pomoći.

Prof. dr. sc.Nikica Gabrić pričao je o školovanju i edukaciji mladih kadrova, te objasnio zašto je važno mlade što prije angažirati na poslovima za koje su se odlučili i školovali, a on sam godišnje školuje 15. mladih ljekara.

„Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju bit ćemo robovi, kao što je moj djed bio sluga austrijancima, a ja želim da sutra europljanima budem partner, a nikako rob", istakao je Gabrić i dodao:"Tajna uspjeha je voljeti posao koji radiš, i ako ne uživate u svom poslu tu nema nikakvog napretka"

Prof. dr. sc.Nikica Gabrić je već sa 39 godina postao šef klinike Sveti duh u Zagrebu, ali je državni posao napustio zbog političke podobnosti ili nepodobnosti koje su bile ključne za napredak. U svom životu do sada je napisao preko 200 znanstvenih i stručnih radova, te izvršio preko 30.000 operacija, a poznat je i po tome što njegova klinika pomaže siromašne radeći im besplatno operacije.
Dijeljenje je najvažnija operacija u životu, nikako ne sabiranje ili množenje i onaj tko dijeli što ima sretan je čovjek, rekao je ugledni gost o svom životu.

U emisiji je bilo postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo:

Biste li vršili lasersku korekciju vida?

Rezultate ankete, kao i cijelu emisiju pogledajte u našem video prilogu.