Prirodno izbjeljivanje zuba

bijeli zubi, voće, blistav osmijeh, loš zadah, pranje zuba, pranje zuba, neugodan miris, usta, izbjeljivanje, zubi, bijeli zubi, zubi, bijeli zubi, izbjeljivanje, bijeli zubi, bez paste, prirodni načini , osmijeh, zubi, neprijatelji, zubi, izbjeljivanje, hrana za jelo, loš zadah, rješenje, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zubi, bijeli zubi, četkice, opasnosti, loš zadah, recept, rješenje, zubi, bijeli zubi, trikovi, besplatni trikovi, zubno meso, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zdravlje, loš zadah, Uzroci, istraživanje, znakovi, tijelo, što otkrivaju, razlog, četkica za zube, kokosovo ulje, loš zadah, dah, loš zadah, usta, zubar, zubarska ordinacija, zubarka, prirodni antibiotici, antibiotici, biljni antibiotici, želudac, loš zadah, jezik, Mostar, zubar, zubi, BIH, zadah, loš zadah

Uz to ako ste još i pušač, velika je vjerojatnost da će vam zubi od duhanskog dima požutiti. Postoje razne metode izbjeljivanja zubi, najskuplje su one koje se rade u stomatološkim ordinacijama, a jeftinije su one iz kućne radinosti. Pripremili smo za vas nekoliko rješenja kako na prirodan način izbijeliti zube.

Jagode

Izgnječite jagode u pastu i nanesite na zube. Istrljajte zube dvije do tri minute i isperite ih. Zubi će vam trenutno biti bjeliji, a to je sve zbog enzima koji se nalaze u jagodama koji izbijeljuju i čiste zube. No jagode sadrže puno šećera te se preporuča oprati zube običnom pastom nakon ovog tretmana.

Narančina kora

Vjeruje se da unutrašnja (bijela) strana narančine kore posjeduje izbjeljujuća svojstva. Istrljajte njome zube i vratit ćete im bjelinu i sjaj. Isto možete napraviti i sa limunovom korom, a metoda je još bolja ako na koru dodate malo soli i tako istrljate zube. Također se poslije toga preporuča oprati zube pastom.

Jabučni ocat

Jabučni ocat je odličan u izbjeljivanju zubi, ali mora se pripaziti jer se radi o kiselini koja nagriza i otećuje zubnu caklinu stoga se obavezno mora razrijediti vodom. Jednu žlicu octa ulijemo u pola čaše vode i tako smo napravili odličnu tekućinu za ispiranje usta. Ako se koristi svaki dan, brzo ćete vidjeti rezultate.

Soda bikarbona

Soda bikarbona se u domaćinstvu koristi u obliku praška. Malo sode pomiješamo sa pastom za zube i tom smjesom iščetkamo zube. Ova metoda je vrlo učinkovita i odmah daje odlične rezultate, ali se ne smije koristiti prečesto jer ima abrazivno djelovanje i može doći do oštećenja zubne cakline.

Jabuka

Jedenje jedne neoguljene jabuke na dan može dovesti do lijepog bijelog osmjeha. Kao i jagode jabuka sadrži kiselinu koja izbjeljuje zube.

No ne preporuča se sve ove metode koristiti prečesto da ne bi došlo do ozbiljnijih oštećenja zubne cakline. Umjerenost je bitna i poželjna kod prirodnih metoda izbjeljivanja zubi. Najsigurnji način je ipak da se dnevno jede jedna jabuka, ali i mrkva i celer, jer te namjernice oponašaju četkicu za zube i prirodno ih čiste i masiraju desni.

izvor: savjetnica.hr