Prirodni lijekovi protiv upornog kašlja

kašalj, lijek, prehlada, ljeto, zdravlje, napitak, lijek, kašalj, kašalj, lijek, repa, kašalj, lijek, djeca, kašalj, sirup protiv kašlja, kašalj, liječi kašalj, kašalj, veliki kašalj, liječi kašalj, lijek, kašalj, veliki kašalj, kronični kašalj, najbolja rješenja, kašalj, liječi kašalj, kronični kašalj, kašalj, bolesti, prehlade, sinusi, alergija
Nabavite posudu koja će tijekom cijelog dana osigurati vlagu u svim prostorijama u kojima boravite. Ove posude zahtijevaju posebnu higijenu, kako se s unutrašnje strane ne bi razmnožili mikrobi, koji mogu uzrokovati više štete nego koristi.
Da biste preduhitrili pojavu kašlja, možete isprobati još neke preporuke i savjete stručnjaka.

Mlijeko

Osobe kojima mlijeko povećava stvaranje sluzi za iskašljavanje trebale bi ograničiti njegovu konzumaciju. S druge strane, toplo mlijeko s medom nekima pomaže da se tijekom prehlade bolje iskašljaju i oni ne moraju izbaciti ovu namirnicu iz konzumacije.

Oblog

Kod suhog nadražajnog kašlja pomaže kada se grudi istrljaju mašću (guščjom, svinjskom, maslinovim uljem) i prekriju platnenom maramicom ili pamučnom pelenom. Pomaže i termofor s toplom vodom ili električni jastučić.

Tekućina

Pijte dosta tekućine, jer ona pomaže da lijekovi za iskašljavanje bolje djeluju, kao i oni koji se uzimaju protiv povišene temperature.

Lijekovi

Ako uzimate preparate za iskašljavanje, posljednju dozu uzmite najkasnije dva sata prije spavanja. U suprotnom će napadaji kašlja noću znatno poremetiti spavanje.

Kombinacija

Ne koristite istovremeno lijekove koji služe za poticanje i ubrzanje uklanjanja bronhijalne sluzi iz dišnih puteva - ekspektoranse, i lijekove koji suprimiraju suhi bolni kašalj - antitusike.

Čaj

Preporučuju se biljne mješavine koje sadrže trputac, majčinu dušicu, timijan, lipu, sladić, slijez i slično. Od ovih biljaka se, u kombinaciji s medom ili vitaminom C, često pripremaju i sirupi. Sirup od trputca ili islandskog lišaja jest, recimo, dobar za suhi kašalj, a ekstrakt bršljana razrjeđuje i pospješuje izbacivanje sluzi. U kućnoj radinosti možete pripremiti učinkovit preparat protiv kašlja ako nasjeckate luk, prelijete medom i na žličicu pijete dobivenu tekućinu.

Higijena

Ne kašljite i ne kišite u dlan, nego u nadlakticu, ako nemate uz sebe pripremljenu papirnatu maramicu. Virusi i bakterije s dlana, čim uhvatite bravu ili telefonsku slušalicu, nastavljaju se dalje širiti. Neophodna je dobra higijena ruku, a od značajne pomoći mogu biti i antibakterijski gelovi ili vlažne maramice.

Autor: PortalOko.hr