PREGLEDI ŠTITNJAČE U POLIKLINICI VITALIS

Poliklinika Vitalis
ŠTITNJAČA je najveća endokrina žlijezda s iznimno važnom ulogom u funkcioniranju organizma, smještena neposredno ispod grkljana.
Djeluje na rast i razvoj i nužna je za održavanje organa. Hormoni štitnjače potiču rast i razvoj organizma i nužni su za održavanje funkcije bazalnog metabolizma.
Bolesti štitnjače
Bolesti štitnjače u odraslih učestale su: to su gušavost, hipertireoza, hipotireoza, upale, tumori. Čak sedam puta češće javljaju se u žena negoli u muškaraca. Povećanje štitnjače lako se može otkriti pipanjem, ili čak uočiti okom.
- Hormoni štitnjače potiču izmjenu tvari u metabolizmu. Hipotireoza i hipertireoza funkcionalna su stanja smanjenja ili povećanja aktivnosti hormona štitnjače. Ako osoba boluje od hipertireoze štitnjača proizvodi previše hormona, a kod hipotireoze ih je premalo. Kad ih je premalo, štitnjača je usporena, sporiji je rad srca, živčanog sustava, razvija se sklonost nakupljanju tekućine i sluzi u tkivima. Na nedostatak hormona štitnjače možemo posumnjati kod bezvoljnih i blijedih bolesnika, osoba suhe i hladne kože, podbuhlog lica, oteklih kapaka i potkoljenica, koji se tuže na opću slabost, teže pamćenje, usporenost, potištenost.
U Poliklinici Vitalis kompletan pregled štitnjače sa ultrazvučnom dijagnostikom možete obaviti za samo 50 KM.
Za više informacija i narudžbe kontaktirajte na:

036/310-210
063/222-739
www.poliklinikavitalis.com