Poskok ugrizao dijete policija ga helikopterom prebacila u bolnicu

Poskok ugrizao dijete policija ga helikopterom prebacila u bolnicu
Srećom, u tim trenucima u Orebić je po jednog pacijenta sletio policijski helikopter. Na terenu su procijenili da je dijete u hitnijoj situaciji, pa su ga prevezli u splitsku bolnicu, a zatim se helikopter vratio po drugog pacijenta.
"U utorak u ranim popodnevnim satima neuobičajena situacija. Taman po slijetanju policijskog EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete. Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta su u konačnici zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način.
Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija", napisao je na svom Facebook profilu fotograf Ivica Trojanović, prenosi N1.