Pomiješajte ova tri sastojka i spriječite rak

karcinom, kurkuma, smjesa protiv karcinoma, kurkuma, pučka medicina, pučka kuhinja, ljekovito bilje, ljekovitost, antibakterik, antioksidativno djelovanje, antioksidans, kurkuma, ublažava simptome artritisa, artritis, kurkuma, ljekovito bilje, ljekovitost

Američka doktorica, Karoln Anderson, dala je u javnost vrlo jednostavan recept kojim se može spriječiti rak.

Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori doktorica Andersen, nastala na temelju 2. 000. godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima.
Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

Recept je sljedeći:

Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog bibera. Ta tri sastojka pomiješajte u šolju. Možete ovu smjesu koristiti samu ali ju i dodavati raznim jelima, juhama, i salatama. Samo pripazite da, ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prekuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih sa malo vode.

Ali, što od toga tačno spriječava rak i širenje raka?

"Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti curry sosa. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povećava učinak kurkume za čak 200 odsto", odovor je ova doktorica dala na svom blogu, piše Dnevno.hr.
Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više puta.
"Koristite je što je više moguće" govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nus-pojava.