Policajac ženu proglasio mrtvom, ona 'oživjela' u mrtvačnici pa umrla od pothlađenosti

hitna pomoc

Jedna Ruskinja 'oživjela' je u mrtvačnici nakon što je pogrešno proglašena mrtvom, ali je nekoliko sati nakon 'smrti' umrla od velike pothlađenosti. Baka (62) iz Vasiljevka u Rusiji bila je na zabavi s rođacima kada je, činilo se svima, umrla.

Policajac koji je izašao na teren proglasio ju je mrtvom i njezino tijelo poslao u mrtvačnicu, piše Metro. No, žena je i dalje bila živa te se počela micati kada joj je radnica u mrtvačnici pokušala oko noge staviti oznaku. - Žena je oživjela - kratko je kazala ona i odmah je pozvala hitnu službu i liječnike koji su je 40 minuta pokušavali spasiti. Ona je zbog ekstremne hladnoće u mrtvačnici bila pothlađena, objasnio je doktor Mikhail Danilov, no prevezena je na intenzivnu njegu u bolnicu Belogorsk gdje je kasnije preminula.

Liječnici su objasnili da bi vjerojatno preživjela da je odmah primila odgovarajuću liječničku skrb umjesto što ju je policajac, koji za to nije imao ovlasti, proglasio mrtvom. Zdravstveni službenik objasnio je kako je policajac na mjestu događaja prekršio pravila jer nije pozvao hitnu pomoć te je zbog toga protiv njega pokrenuta istraga.

vecernji.ba