Plemići velikoga srca: Dres za Anu Ritu dali Luka Modrić i Bojan Bogdanović

ana rita puljić
...pridružilo se i Društvo Hercegovaca Chicaga koje je organiziralo tradicionalnu Hercegovačku noć. S Hercegovačke noći u Chicagu prikupljana je pomoć isključivo za liječenje male Ane Rite. Na početku zabave u prepunoj dvorani odana je počast te se molilo i palile su se svijeće za generala Slobodana Praljka. Organizatori navode kako su na tomboli za što veću novčanu pomoć maloj Ani Riti Puljić za njezino liječenje imali i dresove velikih sportskih velikana, poput Luke Modrića s potpisima 14 igrača Reala i Mostarca u redovima Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića, za koje su prikupili 5000 dolara.

Zadržali tradiciju

Na tome su im organizatori zahvalni te će obitelji male Ane Rite Puljić poslati ukupan prihod s ove zabave u iznosu od 15.500 američkih dolara. Zabavu su vodili uime Hercegovačkoga društva Chicago fra Antonio Musa i predsjednik Stanko Ćane Šego. Uz njega su u organizaciji Hercegovačke noći sudjelovali i članovi Predsjedništva ove udruge Mark i Mirna Lončar, Lily Radočaj, Ante Lončar, Jennifer Kraljević, fra Antonio Musa, Steve Tadić, Ante Sivrić i proslavljeni hrvatski košarkaš te nekadašnji igrač NBA Zoran Planinić. Inače, malena Ana Rita Puljić započinje svoje liječenje u Zagrebu, gdje će dobivati iznimno skupe injekcije kako bi konačno mogla normalno živjeti. Jedna injekcija u Kliničkom bolničkom centru "Rebro" košta 86 tisuća eura.

Želi zaplesati

Njezina majka Marija ranije je potvrdila kako imaju prikupljen novac za pet injekcija. To bi omogućilo da Ana Rita konačno stane na vlastite noge i zapleše s prijateljicama, što joj je oduvijek bila želja. Jedna od posljedica bolesti je i to da izaziva smetnje kod disanja, zbog čega joj je također potrebna maska s kisikom. Malena Ana Rita Puljić iz Stoca boluje od teške bolesti mišića.

Vecernji list