FOTO  Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Plastičnim čepovima do skupih lijekova
...„Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Sa sjedištem u Čakovcu, udruga djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma,
GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

U projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova" uključila se i Policijska uprava osječko - baranjska odnosno, policijski službenici i namještenici, gdje su se posebno istaknuli policijski službenici I. PP Osijek Davor Bognar i Predrag Smiljanić te djelatnik policijske uprave Miodrag Barić.

U projekt su se uključili i Sindikat Policije Hrvatske - Glavna podružnica Policijske uprave osječko - baranjske, 5.podružnica Istočna Hrvatska, Moto kluba Veterani Croatia, Mk Veterani Posavina i Mk Veterani Hercegovina kao partneri projekta te Dječji vrtić Kockica i Radost iz Osijeka, Dječji vrtić Zvončić iz Našica, Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, Mladost, Franjo Krežma, Osnovna škola Đakovačka Satnica, Osnovna škola Višnjevac, Osnovna škola Vladimir Nadzor Čepin, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čepin, trgovina Piazza Italia Osijek, Udruga Klub liječenih alkoholičara i članovi te brojni građani.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba činiti je prikupiti što više plastičnih čepova boca (čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično). Prikupljeni čepovi će, u suradnji s tvrtkom E-Kolektor Osijek, biti dostavljeni tvrtki Gradskom komunalnom poduzeću Čakom d.o.o Čakovec, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.