Piški vam se, a vi nikako da odete na WC? Evo što vam se zapravo može dogoditi

wc školjka, eksplodirati, michel Pierre, wc, wc školjka, javni WC, mokrenje, Učestalo mokrenje, wc školjka, bakterije, bolesti, wc školjka, čišćenje, wc, poklopac , bakterije, wc školjka, istraživanje, zaraza
... ili ste samo htjeli izbjeći ići na javni WC. No, koliko je točno opasno i što se može dogoditi ako predugo zadržavate mokraću?

Dr. Benjamin Brucker za časopis Women's Health otkrio je što se može dogoditi zadržavate li mokraću predugo, koliko je to opasno te možete li tijelo naviknuti da vam se rjeđe mokri.

Koliko dugo se mokraća smije zadržavati?

Kapacitet tijela da zadržava mokraću kod svakog je drugačiji, a osniva se na količini urina kojeg netko može proizvesti, što je pak uzrokovano statusom hidratacije i prijašnjim unosom tekućine te o radu i osjetljivosti mjehura, objasnio je doktor. Većina žena može zadržati mokraću tri do šest sati.

Što je najgore što se može dogoditi?

Ne postoje nikakve specifične komplikacije koje su rezultat zadržavanja mokraće, no postoji veći rizik od upale mokraćnog sustava, koji se liječi antibioticima. Ako vam se upali mokraćni sustav, imat ćete potrebu ići češće na WC, a isto će vam se dogoditi ako patite od poremećaja preaktivnog mjehura i sindroma bolnog mjehura. Ako odjednom shvatite da češće mokrite, odmah odite doktoru.

Možete li naviknuti tijelo da manje mokrite?

Svjesni ste da je važno da budete hidrirani, ali ispijanjem puno vode ima iritantnu stranu, a to je da vas tijelo 'zove' na WC svakih nekoliko minuta. Neki ljudi imaju osjetljivije mjehure, pa im je sila kada imaju najmanju količinu urina u sebi. U redu je probati odvratiti misli od te potrebe i ne prepustiti se svakom zahtjevu tijela, tvrdi doktor. To bi moglo proširiti vaš mjehur na zdrav način, ali ne biste trebali očekivati velike promjene.

Stoga, ako osjetite potrebu za mokrenjem, nije velika i strašna stvar zadržati. No, ipak, zbog vlastite ugode, kada god možete, ispraznite mjehur, jer je rijetko što donosi takav osjećaj olakšanja!

Net.hr