Par savjeta protiv neugodnog tjelesnog mirisa

neugodni tjelesni mirisi, češnjak, luk, jabučni ocat, dobre bakterije, znojenje, prirodni dezodorans, recept, dezodorans, prirodni dezodorans, smrad, dezodorans, smrad, parfem, miris, kako produljiti miris parfema, znojenje, prekomjerno znojenje, pms, dlačice ispod pazuha, mrlje, znoj, uklanjanje, dlake
Nosite prirodne tkanine
Prirodni materijali, poput pamuka, apsorbiraju znojenje bolje od sintetičkih jer omogućavaju znoju i mirisima da ispare iz materijala.

Izbjegavajte češnjak i luk
Ne samo da će ostaviti neugodan miris u ustima, nego je takva hrana zaslužna i za pojačani miris tijela. Jednako tako treba izbjegavati i prostorije u kojima se kuhaju jer će vam se ti mirisi uvući odjeću i kosu.

Jabučni ocat
Jabučni ocat odličan je prirodni dezodorans, kaže ugledna američka liječnica Georgianna Donadio. Preporuča da ga nanesete direktno ispod pazuha kako biste 'ubili' neugodne tjelesne mirise.

Smanjite unos mesa
Ekstrakti proteina i ulja iz neke hrane i začina zadržavaju se u tjelesnim izlučevinama dugo nakon jela, te mogu pojačati neugodne mirise, objašnjava dr. Ellen Kamhi, stručnjakinja za ljekovito bilje.

Korisne dobre bakterije
Za prirodne dezodoranse koji se bore protiv neugodnih mirisa iznutra, dr. Kamhi preporuča dnevnu dozu acidofila, prenosi magazin.net.hr. Acidofil je probiotična bakterija koja ujedno pomaže i probavi.