Ovo su najčešći razlozi zbog kojih nam kosa nije lijepa koliko bismo htjeli

kosa, razlozi

Dugačka i bujna kosa želja je svake od nas, no, iako mislimo da je dovoljno njegujemo različitim preparatima, ona često ne raste onako kako bismo mi željele. Za to postoje brojni razlozi, a Diva.hr donosi one najčešće. 

Pogrešni proizvodi

Ovo je, zapravo, razlog broj jedan. Nije svaki proizvod za svaki tip kose pa se svakako savjetujte sa svojim frizerom ili frizerkom oko toga koje preparate trebate rabiti. Ovo je najbolje rješenje jer je izbor po drogerijama i specijaliziranim dućanima toliko velik da se teško snaći i velika je vjerojatnost da ćete kupiti krivi proizvod. Frizer koji poznaje vašu kosu, ali i zna vaše želje, kakvu biste kosu i frizuru željeli postići, dat će pravi savjet. I vjerujte nam, više se isplati kupti jedan skuplji proizvod koji će vam odgovarati i trajati mjesecima nego hrpu jeftinijih koje ćete na kraju baciti u smeće. Frizera je pamwetno pitati i preporuča li vam se uporaba fena, pegle za kosu ili figara. 

Stres

Jedan je od najčešćih uzročnika opadanja kose, a podjednako djeluje i na njezin sporiji rast. Urbana je legenda da kosa više pada ujesen. Pada tijekom cijele godine, a stresna razdoblja itekako utječu na to. Savjetujte se s frizerom kako je ojačati i treba li je koji centimetar više skratiti.

 

Nedostatak željeza

Krvna slika bitan je faktor koji utječe na kvalitetu kose, a crveno meso i špinat samo su neke od namirnica koje će vam pomoći poboljšati je. Prehrana je važna i općenito, no na kosu i kožu utječe puno više nego što vam se čini. Jedite raznovrsno, bijelo meso, riba, puno voća i povrća te pijte puno vode i razlika će se primijetiti.