Ovo je najbolji prirodni lijek za prostatu na svijetu

prostata, Vrbovica, ljekovito bilje, ljekovita svojstva, Antiseptik, antibakterik, adstrigent, antiinflamatorik, antikarcinom
Vrbovica liječi prostatu

Osim što je dragocjena u liječenju upalnih stanja prostate, ovom se biljkom uspješno liječe bolesti mjehura, bubrega i uporne bakterije u urinarnom sustavu


Vrbovica (Epilobium pariflorum - montanum L.) biljka je iz obitelji pupoljica (Oenotheraceae), a farmakopejski naziv joj je Herba Epilobium. Prirodni je antiseptik, antibakterik, adstrigent, antiinflamatorik i antikarcinom.

Druga imena ove ljekovite biljke su planinska vrbovica, svilovina, šumska vrbovica, Englezi je nazivaju Broad-leaved Willowherb - Mountain Willow-Herb, Nijemci Berg-Weidenröschen, Francuzi Epilobe des montagnes, a Talijani Garofanino di montagna.

Cvat od srpnja do rujna


Iz zaborava pučke medicine vrbovicu je afirmirala austrijska bilinarka Maria Treben. Ova trajna biljka s uspravnom okruglom i nerazgrananom stabljikom naraste i do 100 cm. Listovi su joj dugi, jajastog oblika i na vrhu zašiljeni. Cvijet s četiri latice je bijelo-ružičast, crven, a cvate na samom vrhu sjemenskih ljuski. Podanak je jako razvijen s puno vriježa. Plod je tobolac dugog i uskog oblika.

Vrbovica cvate od srpnja do rujna. Raste na šumskim čistinama, sječama, paljevinama, među borovima uz šumske putove, pretežno u crnogoričnim i listopadnim šumama. Voli svježa hranjiva tla bogata dušikom.

Branje: Želimo li ubrati i spremiti vrbovicu, sakupljamo listove ili cijelu biljku u cvatu. Sušimo je na toplom i prozračnom mjestu u hladu. Poslije sušenja biljku usitnimo i pohranimo u odgovarajuću ambalažu.

Ljekoviti sadržaj ove biljke su: flavonoide, kvercetrin, kvericetin, miricitin, sitosterol, vitamin C, karotin.

Ljekovito djelovanje


Muškarci znaju da imaju svoju atomsku bombu na kojoj udobno sjede, a to je prostata. Interes za vrbovicu je golem tako da sam na našim izletima Udruge Zdrav život nastojao udovoljiti i pokazati vrbovicu u prirodnoj vegetaciji kao i način njenog branja i prerade. Prava vrbovica koju opisuje Maria Treben je Epilobium parviflorum, a istog ljekovitog djelovanju su E. Montanum, E. Angustifolium, E. Hirstrum, E. Roseum, itd.

Ako postoji pravi primjer ljekovitosti pojedine biljke za određeni sustav organa i njegovih bolesti, tada je za urinarni sustav to vrbovica.

Ljekovitost vrbovice i njezina uporaba novijeg je datuma, oko 30 godina, i to u prvom redu u liječenju infekcija i tegoba urinarnih putova i organa.

Upalna stanja prostate (predstojna žlijezda - kroz nju prolazi početni dio mokraćne cijevi ) - prostatitis (akutni prostatis koji je uzrokovan bakterijama E. Coli, Klebsiella, Proteus itd.), hiperplazija prostate (modularna hiperplazija prostate), tumori prostate (adenokarcinomi, latentni karcinom), danas su česte tegobe muškaraca.

Čajne mješavine


Čaj, ekstrakt i tinktura iz listova ili cijele biljke koju dobijemo iz vrbovice su prirodna ljekovita sredstva za liječenje bolesti prostate.

Vrbovicom se uspješno liječe i
- bolesti mjehura (infekcije mjehura, katar, karcinom),
- bolesti bubrega (infekcije, upale, bakterije, tumori),
- kod upornih bakterija (u mjehuru i mokraćnim kanalima) itd.

Danas se dosta preporučuju čajne mješavine za liječenje prostate pa se tako uz vrbovicu preporučuju list i korijen koprive, mrtva kopriva, gospina trava, kamilica, čestoslavica, zlatica, iđirot, zečja soca itd.

Mladi listovi vrbovice su ukusna proljetna hrana te se rabe za pripremu raznih proljetnih salata, variva i juha.

Čaj za urinarne bolesti
Sastojci:
1 čajna žličica vrbovice, 2 dl vode
Priprema:
Vrućom vodom prelijemo bilje, poklopimo, pustimo da odstoji 5 minuta i procijedimo.
Uporaba:
Pijemo 2 šalice čaja na dan i to ujutro natašte i navečer prije spavanja.

Tinktura od vrbovice
Radi se sa 60% alkoholom.

Uzimamo 5-10 kapi dva puta na dan s malo vode ili soka.


alternativa.com