Ovih sedam mirisa momentalno će otjerati komarce

Ovih sedam mirisa momentalno će otjerati komarce
BrightSide je složio listu mirisa koji, kako oni tvrde, "komarce tjeraju momentalno".
Vanilija u prahu

Puder od vanilije pomiješajte s losionom za bebe u omjeru 1 naspram 10 i nanesite ga na kožu. Također možete rastopiti vanilin prah u vodi i zatim tu smjesu prskati na kožu i odjeću.
Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa

Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu uplašiti komarce ako na kožu nanesete razrijeđeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Također možete umočiti vatu u ulje i staviti je na prozorsku dasku.
Bazgin cvijet

U prostoriju stavite grančice bazge, a miris bi trebao rastjerati komarce. No zbog snažnog mirisa bilo bi dobro da grančice ne stavljate u spavaću sobu dok u njoj spavate.
Ulje cedra

Miris cedrovog ulja ne tjera samo komarce nego i muhe i žohare.
Kadulja

Prokuhajte grančice kadulje u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo odbiti komarce od vašeg lica.
Buhač

Biljka buhač (dalmatinski buhač) je stari lijek protiv komaraca, ali i ostalih nametnika. Možete jednostavno oko stana ili kuće staviti nekoliko kitica buhača i to bi trebalo otjerati komarce.
Ulje, šampon i ocat

BrightSide predlaže recept koji bi trebao momentalno otjerati komarce iz vašeg doma - pomiješajte obično ulje koje koristite u kuhinji sa šamponom i octom (u jednakom količinama). Dobro promiješajte dok se ne zapjeni. Izlijte to u neku posudicu i ostavite je otvorenu u prostoriji.

Ovaj repelent nema jak miris pa ga vi nećete ni osjetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.