Ovi znakovi na licu otkrit će vam da imate ozbiljnih zdravstvenih problema

Upravo promjene na licu mogu nam otkriti da se s našim zdravljem nešto događa. Tijelo nam šalje određene signale kada dođe do promjene balansa u našem organizmu i upozorava nas. Evo na što biste trebali obratiti pozornost kad se idući put pogledate u zrcalo...

Natekle oči

Mnogi se ne stignu odmoriti zbog brojnih obveza koje su pred njima svaki dan te nije neuobičajeno imati natečene oči. Ipak, to je i signal nedostatka joda. Više od dvije milijarde ljudi diljem svijeta muči se s ovim problemom koji u konačnici može imati ozbiljne posljedice po zdravlje - oštećenje mozga. Kako biste nadoknadili nedostatak joda, jedite ribu, školjke, jaja, sushi i pijte mlijeko.

Blijede usne

Blijede usne nisu neuobičajen prizor za žene tijekom menstruacije. No ako ih prate simptomi poput umora i osjećaja slabosti ili primijetite da vam je jezik natečen, to su znakovi nedostatka željeza u krvi. Povećajte konzumaciju crvenog mesa, ribe, mahunarki i zelenog povrća.

Dugotrajni osip

Osip na obrazima koji ne prolazi brzo jedan je od simptoma dermatitisa i nedostataka vitamina B12. Ovu dijagnozu prate i napukla koža u kutu usana, osjetljivost na svjetlo, anemija, oticanje grla, natečeni jezik... Svoju prehranu obogatite namirnicama poput gljiva, špinata, janjetine, badema, sušene rajčice, puretine, šparoga i jogurta.

Izvor: vecernji.hr