Ovaj je dječak planirao vlastiti pogreb, a onda je došlo do čuda!

dječak, bolest, čudo
Četrnaestogodišnji Deryn Blackwell u prosincu prošle godine govorio je svima koji su ga došli posjetiti da mu je ostalo još nekoliko dana života. Derynu je dijagnosticirana leukemija i jedna jako rijetka vrsta raka od koje boluju još samo četiri osobe na svijetu. Koliko je ovaj dječak bio svjestan da mu je preostalo još malo vremena, govori i činjenica da je planirao vlastiti pogreb. Želio je da ga do posljednjeg mjesta počinka dovezu u autu u kojem je Winston Churcill dovezen na pogreb, a posljednji pozdrav bi mu bila pjesma "Move your feet".

Kada je ovaj četrnaestogodišnjak imao samo deset godina, liječnici su mu dijagnosticirali leukemiju, a potom su otkrili i da ima još jedno rijetko oboljenje krvi. Iako su pokušali s presađivanjem koštane srži, svaka je operacija bila bezuspješna i njegovo su tijelo napadale infekcije.

Ubrzo se pojavilo i oboljenje koje izaziva otpornost na lijekove zbog čega su bakterije mogle preživjeti u njegovom tijelu unatoč antibioticima. Na kraju se pojavila i nekroza - izumiranje stanica i živiog tkiva, piše Daily Mail.

Zbog ovakvog stanja, i dječak i njegovi roditelji pomirili su se sa tim da neće još dugo živjeti, a dječakova želja, poslije četiri godine hrabre borbe, bila je da samo da se mučenje kroz koje prolazi brzo završi.

Međutim, tada se dogodilo nešto ravno čudu: Deryn je skinuo zavoje s noge koja je trebala biti inficirana, a dočekalo ga je iznenađenje - sve je bilo na mjestu i u savršenom redu. Njegovo je tijelo počelo samo sebe liječiti i proizvoditi krvna zrnca!

Deryn je od 35 različitih lijekova dnevno počeo uzimati samo jedan, a prognoze liječnika bile su optimistične i pune nade. Nakon kratkog vremena skinuli su ga sa svih lijekova, nisu bili sigurni hoće li se dječak uspjeti izboriti sa svim infekcijama, ali on je pobijedio. Nitko ne može objasniti kako se to dogodilo.

"Prije samo dva mjeseca bili smo spremni kremirati našeg sina, a sad nam doktori govore da je njegovo lječenje završeno", kaže dječakova mama.

Koliko je i sam Deryn bio u šoku govori i njegov komentar na društvenoj mreži Twitter:

"Ja sam i dalje živ!".