Ova je juha stotinu puta učinkovitija od antibiotika!

češnjak, luk, zdravlje, češnjak, nuspojave, Priprema češnjaka, savjeti, ljekovitost, sastojak češnjaka, sumporni spojevi, masnoća, lijek, med, češnjak, eliksir, zdravlje, juha, antibiotici, češnjak, češnjak, toksini u organizmu, krv, čišćenje krvi, kućni lijekovi, herpes, prirodni lijek, namirnice, zima, virusi, bakterije, zdravlje, češnjak, antibiotik, Slow Food, Varenik, prirodni antibiotik, antibiotik, e.coli, češnjak, zadah, češnjak, krvni tlak, dnevna doza, češnjak, ljuska od češnjaka, češnjak, Priprema češnjaka, češnjak, miris, antibiotici, lijek, češnjak, lijek, češnjak
Umjesto da uništavate tijelo antibioticima, pokušajte prvo pripremiti ovu ljekovitu juhu. Naime, juha od češnjaka, crvenoga luka i majčine dušice lako pobjeđuje većinu virusa, gripe, prehlade te probleme uzrokovane padom imuniteta.

Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove juhe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su uporabom antibiotika tijelu nanijeli više štete nego koristi.

Češnjak, odnosno bijeli luk opće je poznat po tome što na njega ne utječu mutiranja, promjene i novi virusi, već se on s lakoćom bori protiv njih. To se događa zbog alicina koji sadrži, a koji dokazano snižava kolesterol i krvni tlak te sprječava začepljenje krvnih žila.

Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do stotinu puta učinkovitiji od dva najpoznatija antibiotika u borbi protiv bolesti koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.

Sastojci:

50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih

2 žličice maslaca

2 žličice maslinova ulja

2 veća, usitnjena crvena luka

1 žličica nasjeckane svježe majčine dušice

6 šalica (od 250 ml) pileće bistre juhe (kao osnova)

1 svežanj svježeg začinskog bilja - peršin, majčina dušica, lovorov list (možete i sušeni začini)

3 šalice starog kruha narezanog u kockice

1 šalica masnijeg kiselog vrhnja

Postupak:

1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva. Odrežite vrhove (1/3) glavice bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta pa ohladite.

Autor: PortalOko.hr

2. Za to vrijeme zagrijte dvije žličice maslinova ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću juhu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili sušeno).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadicće kruha i ostavite sve da se krčka pet minuta dok kruh ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobivenu juhu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac, dodajte kiselo vrhnje i posolite po potrebi. Vaša ljekovita juha je spremna!