Otklonite zubobolju kućnim pripravcima!

Otklonite zubobolju kućnim pripravcima!
Kako biste izbjegli stomatološke probleme, iznimno je važno provoditi redovitu kućnu dentalnu higijenu. Predlažemo da isprobate biljne i homeopatske tretmane za ublažavanje boli i rješavanje manjih problema zuba i desni.

Tekući neven

Neven je poznata ljekovita biljka koja se stoljećima koristi za ublažavanje širokog raspona zdravstvenih problema. Vodica za usta od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti broj desni i upalne procese u usnoj šupljini. Ljekovita biljka oporavlja mekano tkivo, ublažava krvarenje desni, zacjeljuje čireve u ustima, ranice izazvane herpesom i druge probleme.

Belladonna

Homeopatski pripravak pod nazivom belladonna može vas u trenu osloboditi zubobolje i pulsirajuće duboke boli, ali i crvenila te otečenosti izazvane bolnim zubom. Homeopatija je prirodna metoda liječenja, ne izaziva nuspojave, te je potpuno sigurna.

Ulje klinčića

Ulje klinčića je stari narodni lijek za ublažavanje zubobolje. Ono posjeduje analgetska i antiseptička svojstva, a vrlo je učinkovito za izazivanje utrnutosti spomenutih područja i olakšavanje boli. Utrljajte kap eteričnog ulja klinčića izravno na bolni zub. Ako nemate pri ruci ovo konkretno ulje, smjestite cijeli klinčić pored zuba pa ga lagano meškoljite u ustima.

Vitamin C u prahu

Nanošenje vitamina C u prahu direktno na desni ne samo da će olakšati bol i krvarenje, već može također pomoći učvrstiti desni, zaštititi zube i usporiti napredak parodontne bolesti. U nekim slučajevima, redovita primjena vitamina C u prahu može spasiti klimave zube od ispadanja.

Arnika

Arnika je korisna za ublažavanje oteklina i modrica u usnoj šupljini i oko zubnog mesa nakon operacija odnosno vađenja zuba. Nekoliko doza arnike nakon vađenja zuba može u trenu doprinijeti bržem ozdravljenju i olakšavanju bolova. Ne uzimajte arniku prije dentalne operacije, jer može potaknuti krvarenje.

Sezam

Sjemenke sezama sadrže najmanje sedam spojeva protiv bolova. Zakuhajte jedan dio sjemenki s tri puta više vode. Kuhajte dok tekućina ne ispari do pola. Ohladite dobiveni pripravak i nanesite ga izravno na bolni zub.

Preuzeto s: Ordinacija.hr