Oprezno s farbom: ženi cijela glava nabubrila zbog jake alergijske reakcije

 Oprezno s farbom: ženi cijela glava nabubrila zbog jake alergijske reakcije
Svi koji su barem jednom bojali kosu kod kuće znaju kroz glavu uvijek prođu mnogi kritični scenariji - kriva boja, krivi ton, opekotine na vlasištu itd.

Sada tim brigama treba dodati i oticanje cijelog lica, tvrdi Francuskinja Estelle koje je to iskusila na šokantan način.

Zbog farbe za kosu skoro je izgubila život, a cijela joj je glava natekla i dosegla dvostruku veličinu. Francuskinja tvrdi da je prije bojanja napravila test tolerancije, ali nije čekala 48 sati reakciju već samo 30 minuta.

Čim je nanijela boju, primijetila je da je vlasište svrbi i da je počelo oticati. Odmah je stavila kremu protiv svrbeža i tabletu za alergiju, ali kada se probudila glava joj je bila dvostruko normalne veličine.

Šokirala se i hitno otišla u bolnicu, a liječnici su saznali da je problem u spoju PPD odnosno parafenilendiaminu.

"Nisam mogla disati. Imala sam glavu kao svjetiljka. Nisam znala hoću li uopće stići do bolnice ili ću se ugušiti", ispričala je za Newsweek.

Mlada Estelle nada se da će ljudi naučiti iz njezine pogreške i da će biti oprezniji s takvim proizvodima. Motivira druge da uvijek obave test tolerancije onako kako kutijica nalaže.

"Želim da tvrtke naglase sastojke na svojim proizvodima i upozorenja."