Olakšavaju dijetu: 5 namirnica koje bez grižnje savjeti možemo jesti prije spavanja

Olakšavaju dijetu: 5 namirnica koje bez grižnje savjeti možemo jesti prije spavanja
1. Svježi sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svježeg sira nećete pogriješiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od cjelovitih žitarica. Svježi sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospješuju gubitak kilograma.

2. Puretina

Pureći odrezak s lisnatnom salatom ili pak sendvič s puretinom i kruhom od cjelovitih žitarica sigurno će utažiti glad. Puretina je sjajan odabir za obrok prije spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

3. Grčki jogurt

Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju crijeva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete dodati voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidansa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tijekom spavanja, grčki jogurt umirit će probavni sustav i zato ga stručnjaci savjetuju osobama koje žele smršavjeti.

4. Zobena kaša

Omiljeni doručak lako može postati i večera. Zobena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune umjetnih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će sigurno utažiti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će se probaviti.

5. Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži iznimno malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osjećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogriješiti ako prije spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili pak zapečena brokula. Možete napraviti i smoothie od kelja, blitve ili špinata.