Očne alergije

koža, dijete, alergija, ambrozija, alergija, lijek, alergija, lijek, astma, alergija, zdravlje, alergija, proljeće, lijek, alergija, alergija, ublažavanje, proljeće, umor, proljetni umor, čistač nosa, tekućina za ispiranje nosa, prirodni pripravci, alergija, alergija na hranu, alergija, kuća, alergija, alergije, Simptomi alergije, ambrozija, alergija, godine, ambrozija, alergija, proljetna alergija, ambrozija, Vlada HB županije

Alergijski konjunktivitis se dijeli u nekoliko podvrsta, a najčešće su sezonski alergijski konjunktivitis i akutni alergijski konjunktivitis.

Alergijski konjunktivitis pokreće imunološke reakcije kao odgovor na neke alergene. Jednostavno rečeno, ako ste alergični na neku tvar i dođete u kontakt s njom, nastat će alergijska reakcija sa simptomima kao što su svrbež ili kihanje.

Kunjunktiva ili spojnica je sloj koji prekriva oči. Često alergeni, koji djeluju na spojnicu, također djeluju i na nos, stoga su simptomi alergija prisutni i na području očiju i na području nosa.

Najčešći alergeni su:

  • pelud
  • trave
  • korov
  • prašina
  • dlaka ljubimaca.

Glavna razlika između sezonskog i akutnog alergijskog konjunktivitisa je vrijeme kada se javlja. Ako patite od sezonskog alergijskog konjunktivitisa, alergijske reakcije će biti prisutne kraći vremenski period, naročito u vrijeme proljeća. Ako patite od akutnog alergijskog konjunktivitisa, simptomi će biti prisutni tijekom cijele godine.

izvor: centarzdravlja.hr