'NISAM PRALA KOSU GODINU DANA!' Djevojka se odlučila na neobičan pothvat i na kraju otkrila što se dogodilo s njezinom kosom

kosa, pranje, frizura
Kayleigh Conway iz Bedfordshirea je umjesto uobičajenih preparata za njegu koristila ‘prirodne alternative' kao što su jaja i soda bikarbona, glina i vinski ocat, te tvrdi da joj je kosa zahvaljujući tome deblja i manje se masti, piše Daily Mail .

28-godišnjakinja inače vodi lifestyle blog Blue Jeans White Tee i kaže da kosu pere svaki četvrti dan s proizvodima koje sama napravi što joj uvelike uštedi novac. Osim što joj štedi novac, metoda koju je sama smislila toliko pozitivno djeluje na njezinu kosu da uopće ne mora frizeru.

‘Kosa mi je zdravija nego što je ikad bila. Sjajnija je, čini mi se da brže raste i gušća je. Osim toga lagano je održavam - kad ujutro ustanem, samo se počešljam i spremna sam za izlazak', kaže Kayleigh.

Mlada žena radi u marketinškoj tvrtki, a ovu je neobičnu odluku donijela u ožujku prošle godine kad je čula da su mnogi ljudi prestali kupovati raznorazne proizvode da bi uštedjeli i zbog ekoloških razloga.

Nakon što je istražila koje se opcije nude, odlučila se za prirodne varijante kao što su vinski ocat umjesto regeneratora i soda bikarbona za čišćenje kose. Njezin zaručnik Graeme Thomas bio je prilično zbunjen odlukom svoje buduće supruge.

‘Bit ću iskrena, u početku nije bilo dobro. Dok mi se kosa privikavala na ‘novi režim', bila je strašno masna, gotovo kao da sam je polila s voskom, čak mi ni repovi nisu pomagali. Svašta sam isprobavala, pa čak i rižino brašno, no tek kad sam počela koristiti mineralnu glinu, nakon sedam tjedana je sve sjelo na svoje mjesto', priča Conway.

Kayleigh ne namjerava odustati. Zadovoljna je novom metodom i prirodnim pristupom, a kosu nakon pranja čak ni ne suši, nego samo istrlja ručnikom.

Jutarnji list