Nećete vjerovati zbog čega osjećate glad čak i ako ste upravo jeli!

bademi, zdravlje, namirnice, glad, glad, trikovi, glad, Želja za hranom, hrana za jelo, razlozi
Uzrok tomu mogu biti različiti čimbenici. S godinama dolazi do usporavanja rada moždanih stanica, zbog čega dolazi taloženja masnih naslaga. Našem mozgu tada treba duže vremena da shvati da smo siti. No, osim godina, još neki čimbenici utječu na osjećaj gladi.

Umor: Ovo se naročito odnosi na žene. Prema istraživanju Sveučilišta Columbia u SAD-u osobe koje se nisu naspavale dovoljno, unose gotovo 300 kalorija dnevno više od onih koji su se dobro naspavali.

Menopauza: Promjene razine hormona mogu također utjecati na osjećaj sitosti. Ovo se naročito događaa u menopauzi, to jest dvije do pet godina prije menopauze.

Vijesti iz ekonomije: Nevjerojatno, ali istinito, kažu istraživanja - čitajući ili gledajući vijesti iz ekonomije, dobijemo želju za hranom. Kada slušamo o tome kako su teška vremna, u nama se budi instinkt za preživljavanjem.

Mobiteli: Plavkasta svjetlost koju odašilju ovi uređaji može biti uzrok većem apetitu. Izloženost ovom svjetlu povećava razinu gladi na nekoliko sati, čak i ako ste upravo jeli. Jedno od mogućih objašnjenja je da plavo svjetlo noću zbunjuje naš biološki sat. Prirodno svjetlo čine različite boje, uključujući i plavu, a to je ona vrsta svjetlosti koja šalje najjače signale mozgu kada ga treba obavijestiti da je dan ili noć.

Dnevno.hr