Ne znate biste li vježbali ujutro ili navečer? Mi znamo što je bolje

vježbanje, razlozi, jutro
Prvo da razjasnimo jednu stvar - najbolje vrijeme za vježbanje je bilo koje koje uhvatite u danu. Važno je da odradite trening.

No, ako imate taj luksuz da možete birati hoćete li vježbati ujutro ili navečer, pomoći ćemo vam da riješite dilemu. Stručnjaci se slažu kako je bolje vježbati ujutro i za to imaju nekoliko argumenata.

Evo ih:
1. Donosit ćete bolje odluke tijekom dana

"Kada dan započnete radeći na svom zdravlju nastvit ćete u istom tonu čitav dan", kaže trener Zack Dale. To znači da ćete birati zdravije obroke tijekom dana, a i bolje društvo.
2. Spavat ćete kao beba

Ljudi koji treniraju ujutro imaju dulje faze dubokog sna tijekom noći. Točnije, u dubokom snu provedu 75 posto spavanja. "Kada vježbam rano ujutro puno lakše zaspim navečer. Kada treniram kasno navečer , adrenalin mi skoči i teško mi je zaspati", objašnjava Daley.
3. Može sniziti krvni tlak

Kod nekih osoba s visokim tlakom pomaže ranojutarnja tjelovježba. Jedna studija pokazala je da su osobe koje su vježbale ujutro nakon treninga imale niži krvni talk za deset posto i takavim se tlak zadržao tijekom cijelog dana.
4. Imate ostatak dana i večer za sve drugo

Kada ujutro odradite trening 'skinuli' ste s leđa jednu obavezu, a da dan još nije ni započeo. Vrijeme koje biste inače proveli u teretani ili na traci za trčanje posvetite svojoj obitelji ili prijateljima. Jačajte odnose koji su vam najbitniji.