Multivitamini su, ne samo beskorisni, nego i štetni

RAK, debelo crijevo, zdravlje, vitamini, pamćenje, dodaci prehrani, oprez, vitamini, šteta, vitamin d, bolest, migrena, vitamin d, multipla skleroza, vitamini, obiluje vitaminima , bogata vitaminima i vlaknima, Bogato vitaminima, vitamini, minerali, vitamin d, vitamin d, istraživanje, rezultati
No, ne samo to nego su i štetni. Nova studija provedena od strane U.S. Preventive Services Task Force pokazala je da nema dokaza da dnevno uzimanje multivitamina i ostalih dodataka u prehrani spriječava ili usporava napredovanje kroničnih bolesti poput srčanih bolesti ili raka.

"Poruka je jasna: Većina dodataka prehrani ne spriječava kronične bolesti, njihova upotreba nije opravdana i sasvim je jasno da se trebaju izbjegavati", napisali su liječnici u editorijalu zajedno uz objavljenu studiju, piše Business Insider.

"Brojne studije pokazuju koliko su multivitamini neefikasni, ali ljudi i dalje nastavljaju konzumirati dodatke prehrani", poručio je dr. Edgar Miller jedan od autora ove studije.

Uzimanje B i A vitamina kao i dodaci prehrani u obliku antioksidanta zapravo povećavaju postotak smrtnosti, poručuju liječnici. Upotreba multivitamina u SAD-u se u posljednjih 10 godina povećala za 50 posto.