Muče vas alergije? Donosimo top 3 prirodna načina njihova suzbijanja

kihanje alergija
kihanje alergija
Kopriva

Jedna od kraljica bilja, kopriva, s pravom se svrstava među najznačajnije svjetske biljke. U provedenom istraživanju čak je 58 % ispitanika potvrdilo je učinkovitost koprive. Ispitanici su rekli i da je 300 miligrama liofilizirane koprive djelovalo jednako ili bolje od lijekova protiv alergija. Čaj od koprive možete piti po šalicu dvaput dnevno, najbolje prije sezone alergija. S druge strane, tinktura se može uzimati tijekom cijele sezone alergija, dvije kapaljpe triput na dan.

Eterična ulja

Jedan od najboljih načina za borbu s alergijama je inhaliranje eteričnih ulja, kupke i masaža aromaterapijskim mješavinama. Najbolje djeluju sljedeća eterična ulja:

- lavanda

- metvica (otvara sinuse i smanjuje glavobolje)

- čempres (suzbija kašalj i olakšava tegobe s disanjem)

- eukaliptus (smanjuje začepljenja)

- đumbir

Jednu kap eteričnoga ulja kapnite u posudu vruće vode te se inhalirajte desetak minuta. Terapiju možete ponoviti nekoliko puta dnevno. Nećete pogriješiti ni pomiješate li nekoliko eteričnih ulja. Mješavina takđer izvrsno djeluje.

Probiotici

Kvalitetan probiotik pomaže u uspostavi normalne crijevne flore te se tako tijelo štiti od tegoba i bolesti. Dugotrajno uzimanje kvalitetnih probiotika preporuča se uz izbjegavanje alergena iz hrane. Jedan od alergena je primjerice gluten.

Izvor: dnevno.hr