FOTO  Mostar: DANI ZDRAVLJA 2015

Mostar, dani zdravlja, fsz mostar, HSSA

Projekt organizira Udruženje studenata FZS Mostar , a akcija će trajati cijeli tekući tjedan. Akcija započinje dobrovoljnim darivanjem krvi na Fakultetu s početkom u 12h i medicinskim kvizom znanja. Utorak je rezerviran za sportsko natjecanje u nogometu u kojem će snage odmjeriti 3 medicinska/biomedicinska fakulteta na području grada; Fakultet zdravstvenih studija, Medicinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

Srijeda je dan humanitarnog karaktera u kojem će studenti u suradnji sa udrugom „ Minores „ donirati hranu i obuću beskućnicima u Mostaru i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U četvrtak će studenti posjetiti dječji vrtić i održati edukativnu radionicu naziva „ Zubić vila" prilikom koje će djeci ukazati na važnost redovite i pravilne oralne higijene i podijeliti prigodne poklon-paketiće za lijepe zubiće i zdrav osmijeh.
Akcija završava velikom akcijom u petak prijepodne u kojoj će na svim fakultetima u prostoru Kampusa Sveučilišta biti moguće izmjeriti šećer i tlak i dobiti eventualne savjete o zdravom načinu prehrane. Ispred svakog fakulteta biti će punktovi sa članovima HSSA i ovim putem pozivamo sve studente ali i osoblje i radnu zajednicu fakulteta da se odazovu i pristupe mjerenju i tako podignu svijest o važnosti samobrige za vlastito zdravlje.

Program projekta:
Ponedjeljak 20.4. : Kviz znanja; dobrovoljno darivanje krvi
Utorak 21.4. : Sportom za zdravlje
Srijeda 22.4. : HSSA pomaže beskućnicima
Četvrtak 23.4. : Zubić vila
Petak 24.4. : Upoznaj diabetes, preuzmi kontrolu