Mirko Miočić: Nazvao me prijatelj i rekao mi kako je čuo da sam umro

Mirko Miočić: Nazvao me prijatelj i rekao mi kako je  čuo da sam umro
Onda su se zaredali pozivi", govori za Telegram legendarni kvizoman Mirko Miočić, jutro nakon što su brojni mediji objavili lažnu vijest o njegovoj smrti. Kaže da je tijekom večeri primio desetke poziva od rodbine i prijatelja iz svih dijelova Hrvatske.

"Shvatio sam da je ta morbidna informacija poprimila ogromne razmjere. U početku sam bio uznemiren, a kasnije mi je sve postalo smiješno. Najviše me pogodilo kad je, oko 19 sati, vijest o mojoj smrti prenio HRT-ov portal", kaže. Najviše se uplašio kako će vijest primiti 84-godišnja majka, koju je njegov brat na vrijeme pripremio za brojne pozive.

Lažnu vijest prva je objavila Nova TV

"Ja sam živ i zdrav. Trenutačno se nalazim u KB Dubrava. Jučerašnja situacija najbolje se može opisati riječima jedne, pomalo banalne, pjesme Što to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe živote", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o njegovoj smrti najprije je objavljena u crollu Vijesti Nove TV, koje su na programu bile u 17 sati. Mirko Miočić je u to vrijeme iz svoje bolničke sobe pratio vijesti HRT-a i, kako kaže, za svoju smrt doznao od prijatelja, inače liječnika iz Zadra.

Zašto nitko nije pokušao provjeriti vijest?

Danas ujutro primio je poziv s Nove TV. "Nazvala me jedna ljubazna gospođa, kojoj sam zaboravio ime, i ispričala mi se ispred cijele televizije. Objasnila mi je da su vijest o mojoj smrti dobili od izvora kojem su inače vjerovali, ali je ovoga puta očito bio u krivu. Zaletjeli su se, nisu ga provjerili i napravili su grešku", kaže.

Miočića smeta što se nitko od novinara nije potrudio provjeriti vijest. "Jasno mi je da nisu zvali mene, jer su smatrali da sam mrtav, ali valjda su prije objave mogli kontaktirati bolnicu ili nekog člana moje obitelji", objašnjava.

Mislim da ću kroz 20 dana napustiti bolnicu

Inače, poznati kvizaš u zadarskoj je bolnici završio zbog komplikacija uzrokovanih šećernom bolešću, a trenutačno se u zagrebačkoj KB Dubrava liječi terapijama barokomore.

"Liječenje pokazuje dobar efekt i nadam se da ću kroz 20 do mjesec dana napustiti bolnicu. Televizijska sezona polako se bliži kraju, ali ja se nadam da ću se od jeseni ponovno naći na malim ekranima.

telegram.hr