Mama otkrila metodu s kojom će dom blistati nakon samo 30 minuta

čišćenje doma  , mama

Britanka Gemma Bray osmislila je metodu za zaposlene mame koja im obećava dom bez mrljice, a naziva ju Metoda za organizirane mame. Gemma tvrdi kako je rješenje za čist dom u kratkim i brzim seansama čišćenja svakoga dana. Ona je vodila svoj restoran brze prehrane i kao mama nije imala mnogo vremena za pospremanje doma, a shvatila je da joj je ova metoda izrazito jednostavna. 

- Postoji razlika između prljavog doma i pomalo neurednog prostora u kojem se vidi da netko živi u njemu. Ovako mogu uživati u igri s djecom, mogu se posvetiti poslu i vikendom ne moram gubiti vrijeme na čišćenje - rekla je Gemma za The Sun.

Ova metoda se sastoji od 3 različite razine koje se moraju ispuniti kako bi metoda funkcionirala. Prva razina uključuje početne i jednostavne poslove poput namještanja kreveta, bacanja smeća ili brisanja kuhinjskih površina. Za ovo je potrebno odvojiti do 15 minuta tijekom dana, a može biti i rascjepkano.

Druga razina nešto je kompliciranija. Svakom danu potrebno je dodijeliti određenu prostoriju i onda joj se posvetiti svega trideset minuta. Bray tvrdi kako je čak i kratko razdoblje od samo 30 minuta dovoljno da bi se pospremila prostorija.

- Gledajte što treba učiniti i pokušajte što efikasnije to obaviti - savjetovala je i istaknula kako je čišćenjem jedne prostorije po danu vikende ostavlja slobodnima od kućanskih poslova i provodi ih s djecom.

Za sam kraj tjedna postoji nešto što se zove Fokusirani petak, tada jedna od prostorija po izboru dobiva potpuno i temeljito čišćenje - nastavlja ona tako objasnivši i treću razinu svoje metode.