Ljeto dolazi: Pobijedite celulit jednom zauvijek

celulit, celulit, celulit, borba, dijeta, celulit, celulit, naslage, ljeto, pomoć
Uštipnite sumnjiva mjesta - ako osjetite bol i pritom vam koža poprimi izgled narančine kore, pronašli ste ga!

Ako želite biti sigurni u količinu i kakvoću celulita s kojim se borite, posjetite nekog od specijalista ili kozmetički salon koji će vam napraviti detaljnu analizu.

Kako biste što lakše pobijedili celulit, priuštite si tretmane limfne drenaže. Poboljšat će vam se protok limfe, a time i cirkulacija što će doprinijeti nestanku masnih stanica. Ako si odlazak na takve tretmane ne možete priuštiti, isprobajte fitoterapijsku kupku u udobnosti vlastitog doma. U kadu tople vode dodajte 1 kilogram morske soli i 20-ak kapi ulja kopra. Namočite tijelo u pripremljenu kupku na 20 minuta, nakon čega noge istuširajte hladnom vodom.

Nipošto nemojte tijelo mučiti raznim dijetama koje obečavaju čuda preko noći. Čak ako vam i dijeta pomogne sa skidanjem suvišnih kilograma, velika je vjerojatnost da će nakupine celulita i dalje ostati. Umjesto isprobavanja raznih dijeta, pazite na prehranu i jedite zdravo. Koliko god je moguće, smanjite unos soli, začina, masti i slatkiša. Tjesteninu i kruh jedite u umjerenim količinama, po mogućnosti integralne. Jedite što više voća, povrća i žitarica bogatih vlaknima.

Vjerovali ili ne, stres, koji je danas sveprisutan, može utjecati i na celulit. Nesanica, probavni problemi i problemi s cirkulacijom, mogu poremetiti rad nadbubrežne žlijezde što može dovesti do pojačanog lučenja hormona koji usporavaju metabolizam. Nastojte u organizam unositi što više namirnica bogatih magnezijem koji ima umirujući učinak. I naravno, nastojte izbjegavati stres koliko god možete.

U borbi s tvrdokornim celulitom odmoći će vam visoke pete. Sva obuća s petom povišenom više od 4 centimetra omest će cirkulaciju. Cirkulaciju će ugroziti i potpuno ravna obuća, kao i obuća s remenčićima prejako stisnutim uz nogu. Izbjegavajte nošenje visokih potpetica ako vam ono nije nužno. Ako ih već morate nositi, nakon izuvanja upotrijebite masažer za stopala kako biste poboljšali cirkulaciju.

I na kraju - povećajte fizičku aktivnost. Svaka je aktivnost dobra, a osobito je preporučljiva bilo koja aktivnost koja uključuje vodu budući da ćete dodatno djelovati na celulit hidromasažom. Plivajte, ronite ili krenite na aqua-aerobik.

Ono što je najvažnije - nemojte lako odustati. Ne dajte da vas obeshrabri izostanak rezultata. Celulit neće nestati preko noći. Ali budete li se pridržavali svega navedenoga, garantiramo vam da ćete ga s vremenom pobijediti!

cosmopolitan.hr